Elkészítés: A tésztához a sütőporral összekavart liszthez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.
A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz a torta alja, a másik pedig a teteje. Kinyújtjuk a cipót kör alakúra, és beletesszük egy csatos tortaformába. A felesleges széleket levágjuk. A lecsöpögtetett tölteléket kinyomkodjuk, és a formában lévő tésztára tesszük. Ezután kinyújtjuk a másik cipót, és mielőtt rátennénk töltelékre, a közepén több helyen bevágjuk. Ezután ezt is a formába tesszük.
Előmelegített sütőbe helyezzük. Mikor megsült a sütemény, lecsatoljuk az oldalát, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt torta tetejét porcukorral megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.