A lisztet a sóval és a borssal összekeverjük, a margarinnal, a burgonyával és a tojássárgákkal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt és az aludttejet. 30 percig kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk, tetejét tojássárgájával megkenjük, sajttal megszórjuk, pogácsákat szaggatunk belőle. Kikent tepsibe rakjuk, újabb 30 percig kelesztjük.
Előmelegített forró sütőbe tesszük, a gáz 3-4-es fokozatára visszavesszük. Kb. 20-25 percig sütjük. Amikor a pogácsa illata érződik, ki lehet nyitni a sütőajtót megnézni.
Megjegyzés
A receptet Kis Ágnes, a fotót Rami1 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.