Elkészítés: A sütőt előmelegítem 170 fokra. A jéghideg vajat a reszelő nagy lyukán lereszelem. Hozzáadom a lisztet, a cukrot, a sót és a reszelt citromhéjat, és kézzel gyorsan összemorzsolom, hogy a liszt egyenletesen befedje a vajat, és morzsa állagú legyen.
Egy kb. 20x30 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, és beleszórom a morzsát. Kézzel vagy egy pohár segítségével teljesen belenyomkodom, hogy tömör, egyenletes réteget kapjak. Beteszem a sütőbe, és 20-25 perc alatt világosra sütöm.
Amíg sül, kikeverem a krémet: a tojást fehéredésig keverem a cukorral. Hozzáadom a citromlevet, a citromhéjat, végül a lisztet, a sütőport, csipet sót, és teljesen csomómentesre keverem.
Amikor a tészta megsült, ráöntöm a masszát. Visszateszem a sütőbe, és 20 percig sütöm, amíg a krém megszilárdul. Teljesen kihűtöm, porcukorral megszórom. Jó étvágyat hozzá. :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.