Elkészítés: A csirke felsőcombokat megmosom, leszedem a bőrét, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezem mindkét oldalát. Elkészítem a pácot: a 3 dl ketchuphoz hozzáöntök 1 dl kólát, ízlés szerint oreganót (kb. 2 evőknaál) és tört chilipaprikát (1,5 teáskanál) adok hozzá. A megfűszerezett csirkecombokat beleteszem a pácba, és legalább 3-8 órára a hűtőbe teszem lefedve.
Bő, forró olajban, de lassú tűzön sütöm meg a combokat. Amikor már majdnem megsültek, 1-1 teáskanál mézzel leöntöm őket, és még így is sütöm.
Figyelem! Ha túl forró az olaj, hamar odaég, ha a pácléből túl sok kerül az olajba, akkor nagyon fröcsköl, de megéri kipróbálni, mert egy édes-csípős mennyei hús a végeredmény.
A megmaradt páclé elkészíthető mártásnak, csak fel kell forralni, és hozzáadni egy kis mézet a végén.
Köretnek hasábburgonyát adok hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.