Elkészítés: Egy nagy tepsit (pl. gáztepsit) kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Apránként a lisztet és a tojáshabot is beleforgatjuk. A masszát a tepsibe öntjük, egyenletesen szétkenjük. A sütőben 15-18 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve meglisztezzük, kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és fölcsavarjuk. Kihűtjük.
A hideg tésztát kihempergetjük, lekvárral megkenjük, újból föltekerjük.
A töltelékhez a túrót szitán áttörjük, a porcukorral és a vaníliás cukorral ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. Az ananászt lecsepegtetjük, levét félretesszük, az ananászt apróbb darabokra vágjuk.
A zselatint 2 dl ananászlébe áztatjuk (ha a konzerv levéből nem lett ennyi, vízzel pótoljuk), felmelegítjük, majd a túrókrémbe csorgatjuk. Hozzáadjuk a tejszínhabot, és a masszát három részre osztjuk. Az egyikbe a reszelt citromhéjat keverjük, a másikba az apróra vágott ananászt, míg az utolsó harmadát áfonyalekvárral ízesítjük.
A piskótatekercset fél cm vastagon felszeleteljük, és kibélelünk vele egy kb. másfél liter űrtartalmú félgömb formát. A háromféle túrós krémet belerétegezzük, a tetejét elsimítjuk, és 5-6 órán át (egy éjszakán át) dermesztjük. A formából kiborítva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.