Elkészítés: A húst leöblítjük, vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük 2 evőkanál szójaszósszal és a rizsliszttel, majd lefedjük, és a hűtőszekrényben 1 órát érleljük.
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát és a hámozatlan cukkinit vékony csíkokra metéljük. Az újhagymát 10-12 cm zöldjével együtt rézsútosan felkarikázzuk. A paprikákat vékony csíkokra-rombuszokra aprózzuk. A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk, a gyömbért finomra reszeljük, a fokhagymát áttörjük. Az ananászt leszűrjük, levéből 1 dl-t félreteszünk. A koriandert durvára törjük.
A mézet, a ketchupot, a borecetet, a maradék 2 evőkanál szójaszószt, a chiliport és a félretett ananászlét simára keverjük az étkezési keményítővel, ízlés szerint sóval és borssal.
Serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, rádobjuk a húst, és folyamatosan kevergetve élénk tűzön aranybarnára pirítjuk (3-4 perc). Egy másik, mélyebb serpenyőben/wokban felhevítjük a maradék 2 evőkanál olajat, beledobjuk a gyömbért, a fokhagymát és a koriandermagot, néhány másodperc múlva a hagymát, és fél percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikaféléket, további 1 perc múlva a sárgarépát és a cukkinit, végül az ananászt, majd erős tűzön, folyamatosan keverve 3-4 percig sütjük. Ezután hozzákeverjük a húst, ráöntjük a mártást, és éppen csak sűrűsödésig forraljuk (1-2 perc).
Párolt rizs illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.