Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát és a fehérrépát karikára vágjuk. A vöröshagymán hagyunk egy réteget a vörös hajából, nem szedjük le az összeset, egészben hagyjuk. A zellergumót és a krumplikat kockákra vágjuk. A zellerzöldet felaprítjuk.
A farhátakat megmossuk, megtisztítjuk, és kb. 3-4 liter hideg vízben lassú tűzön feltesszük főni. Mikor feljön a habja, lehabozzuk, majd a megtisztított, feldarabolt zöldségeket beletesszük, és lassú tűzön tovább főzzük. Fontos, hogy ne forrjon hosszan a leves, hanem csak lassan főjön, esetleg lassan gyöngyözzön. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy bő csipet pirospaprikát teszünk hozzá. Amikor a zöldségek is mind megfőttek, elkészült.
Levesbetétnek klasszikus cérnametéltet ajánlok hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.