Elkészítés: A tészta összetevőit összedolgozzuk (az élesztőt alaposan elmorzsolva) úgy, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, majd 3 részre osztjuk. A részeket egyenként nagyon vékony téglalappá nyújtjuk, a két hosszabbik oldalra sorban elhelyezzük az aszalt szilvát, majd kívülről befelé haladva a széleket feltekerjük úgy, hogy középen 4-5 cm-es üres rész maradjon. Ezt követően a tésztát a margarinnal kikent tepsibe helyezzük. Ugyanezt tesszük a másik két tésztarésszel is.
Ha mindhárom rész a tepsiben van, a középső szabad részt vékonyan megkenjük baracklekvárral. Ezt követően a cukrot a a tojásfehérjével kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a diót és a rumot. Ezután a rumos-diós habot belekanalazzuk a baracklekváros tésztarészekbe.
Végül megkenjük a tetejét (az oldalát is!) tojássárgával, és előmelegített sütőben pirosra sütjük (190 fokon kb. 50 perc).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.