Elkészítés: A tésztához a lisztet átszitáljuk, a tojást megmossuk. A gyúrótábla közepére lisztet halmozunk, mélyedést készítünk, ahová beleöntjük a tojásokat. A sárgáját a fehérjével összekeverjük, majd folyamatosan összedolgozzuk a liszttel. Gyúrással alaposan kidolgozzuk. A kidolgozott tésztából cipókat alakítunk ki, majd fóliába csomagolva pihentetjük.
A cipót pihentetés után kinyújtjuk úgy, hogy minél kevesebb lisztet használjunk fel. A tésztát nyújtás közben folyton forgassuk. Hajszálvékonyra sodorjuk, széles metéltre vágjuk.
A babot pár órára beáztatjuk. A répát megpucoljuk, felkarikázzuk. Mindkettőt feltesszük főni, majd mikor már majdnem megfőtt, hozzátesszük a tésztát, és azt is kifőzzük. Együtt leszűrjük.
Közben a többi alapanyagból finom lecsót készítünk. Pörköltalapot készítünk: a hagymát finomra vágjuk, olajon megfuttatjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és fűszerpaprikával megszórjuk. Hozzáadjuk a felaprított paprikákat és a paradicsomot, majd megfőzzük. Menet közben adhatunk hozzá felkarikázott virslit is.
Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a babos-répás tésztát, és összeforraljuk a lecsóval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.