A fejtett babot a húsleveskockával ízesített félliternyi vízben megfőzzük.
Közben a paprikát karikákra, a zellert hasábokra vágjuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk.
Két evőkanál olajon megfonnyasztjuk az egyik apróra vágott hagymát, majd megpirítjuk rajta a zöldségeket. A húsba éles, hosszú pengéjű késsel a rostok irányával párhuzamosan „alagutat” fúrunk, hogy tölthető legyen. Kissé kimélyítjük, kívül-belül megsózzuk. A megfőtt babot leszűrjük, a megmaradt hagymát felaprítjuk, és összekeverjük a párolt zöldséggel, valamint kevés cukorral.
A húsba egy hosszú nyelű fakanál segítségével jó szorosan betöltjük a babos keveréket. Hogy a töltelék a hús két végén ne hulljon ki, zsineggel átkötjük, mint egy csomagot.
A megmaradt olajon körbepirítjuk, majd tepsibe tesszük, és a forró, babos főzőlével leöntjük. Levével gyakran locsolgatva puhára sütjük. Közben a narancsot meghámozzuk, felszeleteljük, és a már megsült hús tetejére tesszük. Tíz percre a sütőbe visszatoljuk, majd fél órai pihentetés után felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.