Elkészítés: A kiolvasztott leveles tésztát belisztezett nyújtódeszkán kb. 3-4 mm vékony téglalap alakúra kinyújtjuk (nem baj, ha túl vékony lett a tészta, mert sütés közben szépen megdagad). A margarint kissé megolvasztjuk úgy, hogy a tésztán szép egyenletesen el tudjuk kenni.
Ezt követően egyenletesen a tésztára szórjuk a sajtot (ízlés szerint lehet kukoricát is még), majd a baconszeleteket szépen egymás mellé ráhelyezzük a tésztára. A tésztát ezek után a baconök mentén elvágjuk, valamint még a baconökre merőlegesen is, hogy kisebb, formásabb szeleteket kapjuk.
Az így kapott kis téglalapokat a tészta két végénél fogva ellentétes irányban felcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal vagy köménymaggal.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon (nem légkeverésesen, mert az kiszárítja a tésztát) 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.