Ellkészítés: A piskótához a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy nagy tálban. A lisztet tálba szitáljuk, és alaposan összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze.
Ha piskótatekercset készítünk, vékony piskótát sütünk. Sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, 5-6 mm vastagságra, és közepesen forró sütőben kisütjük. A sütési idő 175 fokon összesen 8-10 perc. ( A vékony piskóta nagyon hamar megég.) Amikor a sütőből kivett tészta hátuljáról lehúzzuk a sütőpapírt, nem fordítjuk meg, hanem tiszta ruhára tesszük, és a ruhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejet elkeverjük csomómentesen a liszttel, sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint fehéredésig keverjük a porcukorral, eldolgozzuk a kakaóporral és a Baileys-zel, elegyítjük a tejes krémmel.
Kigöngyöljük a tésztát, megkenjük a Baileys-es csokikrémmel, és szorosan feltekerjük. Kívülről is krémmel vonjuk be, villával megcifrázzuk. Hűtőben megdermesztjük, szeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.