Elkészítés: A kacsacombokat a húsos felén a csont mellett bevágjuk, majd a bőrébe lyukakat szúrunk. A szalonnát csíkokra vágva és a csilipaprikát felkarikázva belenyomkodjuk a lyukakba. Sózzuk, borsozzuk, majd egy libazsírral kikent öntöttvas tepsibe tesszük. Mellérakjuk a felkarikázott hagymákat és az almakompótot, meglocsoljuk a sörrel. A 200 fokosra előmelegített sütőben készre sütjük. Gyakran nézzünk rá, nehogy odaégjen, ha kívánja, öntsünk még sört alá.
Az aszalt szilvát áztassuk be 1 órára a borba, a lilahagymát vágjuk félfőre, a bajor virsliket vágjuk fel 1 centis szeletekre, a savanyú káposztát mossuk át.
Kevés libazsíron a hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a magozott, előzőleg borba áztatott aszalt szilvát, és rádobjuk a bajor virslit. Kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát, felöntjük a szilva borával, összepároljuk, lepirítjuk.
A kész kacsacombok mellé tálaljuk a káposztát, burgonyagombócot, vagy knédlit adunk mellé köretnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.