Elkészítés: A paradicsomkonzerveket 2 dl hideg vízzel, 3 teáskanál oregánóval, 1 teáskanál cukorral és 2 teáskanál sóval összekeverjük, félrerakjuk.
A megmosott combokat a csont mellett picit bevágjuk, sózzuk és lisztbe forgatjuk. Egy magasabb falú serpenyőben kevés olajon hirtelen elősütjük, ha már kérget kap, esetleg a bőre picit megpirul, akkor kivesszük az olajból.
Ebben az olajban piritjuk a hagymát és a bacont, majd a tűzről levéve pirospaprikázzuk, borsozzuk, és beletesszük a nem túl vékonyra felszeletelt gombát, majd a fűszeres paradicsompürét illetve a combokat, felengedjük kb. 3 dl vízzel és a borral.
Jó 30 percet pároljuk, és ha már a hús megpuhult, hozzáadhatjuk a tejfölt és a petrezselymet, összefőzzük kevergetés mellett.
Galuskával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.