Elkészítés: A linzertésztához a sütőporral elegyített lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, és összeállítjuk a tojássárgájával és a tejföllel. Jól kidolgozzuk, 20 percig pihentetjük, és 2 részre osztjuk (Az egyik rész nagyobb legyen).
A piskótához a tojásokat kettévesszük. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A maradékkal habosra keverjük a tojássárgáját, majd tovább keverjük az olajjal. Lazán belekeverjük a tojáshabot, a lisztet és a diót.
A nagyobbik cipót kinyújtjuk, kikent tepsibe terítjük, rákenünk legalább fél üvegnyi házi baracklekvárt. Az elkészült piskótatésztát ráöntjük. A kisebbik linzercipóból egyforma szép csíkokat sodrunk – tepsihez méretezve – , és ráfektetjük a tetejére.
Előmelegített sütőben közepes tűzön megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.