Elkészítés: A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, a tojássárgákat, 1 csipet sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot, jól összekeverjük. A lisztet és a sütőport összevegyítjük, felét a túrómasszához keverjük, aztán hozzáadjuk a maradékot, és lisztezett munkalapon összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
Közben a töltelékhez a barackokat leforrázzuk, meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, megkenjük 2 evőkanál citromlével (hogy ne barnuljon). A diót durvára vágjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, sárgájukat elkeverjük 2 kávéskanál tejjel.
Kibélelünk sütőpapírral 2 nagyobb tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Fátyolnyi liszttel beszórt munkalapon kb. 4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és lisztbe mártogatott, nagy pogácsaszaggatóval vagy egy nagyobb konzervdoboz peremével 10-12 cm átmérőjű korongokra kiszúrjuk. A tésztahulladékot összegyúrjuk, kinyújtjuk, újraformázzuk. Minden korongra 1 nagy csipet diót és 2 felezett, kissé egymásra csúsztatott barackot fektetünk, szegélyüket megkenjük tojásfehérjével, félbehajtjuk őket, a széleket jól összenyomkodjuk. A táskákat a tepsikre sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük tojássárgájával, villával több helyen megszurkáljuk, és középső bordamagasságon aranysárgára sütjük (20-25 perc). Hagyjuk kihűlni, aztán szorosan egymás mellé rácsra rakosgatjuk. 5 dkg porcukrot 2 evőkanál citromlével sűrű krémmé keverünk, majd kanállal vékony csíkokat csorgatunk a táskák tetejére. Hagyjuk egészen megszáradni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.