Elkészítés: A tésztához a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojássárgáját, belecsurgatjuk a felolvasztott margarint, majd morzsalékossá gyúrjuk. Fél órára hidegre tesszük pihenni.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A margarint a cukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a túrót (ajánlatos krumplinyomón átnyomni), a citrom levét, a tojássárgáját és a búzadarát. Ehhez a masszához adjuk a kemény habot, melyet óvatosan átkeverünk.
A barackszeleteket cikkekre vágjuk és
lecsepegtetjük.
Egy 25-28 cm-es tepsit margarinnal kikenünk. Ebbe egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát. Sorban rárakjuk a tepsiben lévő tésztára a barackszeleteket. Rásimítjuk egy lapáttal a túrós masszát, és betesszük az előmelegített sütőbe.
Körülbelül 3/4 óra alatt megsütjük.
Tálalás előtt szeleteljük, és porcukorral meghintjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.