Mentalevél, durva szemű cukor a díszítéshez
Előkészítés: A barackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, gerezdekre vágjuk, és néhányat félrerakunk a díszítéshez. Egy tűzálló tortaformát kivajazunk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
Elkészítés: A barackot a 15 dkg cukorral 20 percig főzzük. Amikor a cukor megolvadt, hozzáadjuk a vajat. Közben felverjük a tojásokat a maradék 10 dkg cukorral, majd elkeverjük a liszttel és a tejjel. A barackot lecsepegtetjük, beleöntjük a tortaformába, és ráöntjük a tésztát. A sütőben kb. 35 percig sütjük, majd felkapcsoljuk 180 fokra, és még 15 percig sütjük. A tortát tálra borítjuk. Durva szemű cukorral, barackgerezdekkel és mentalevéllel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.