Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, és langyosra hűtjük. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Egy másik edényben összekeverjük az olvasztott vajat a tejjel, a joghurttal és a tojásokkal, majd a két keveréket laza mozdulatokkal összeforgatjuk. Nem szabad sokáig, alaposan keverni, mert kemény lesz a süteményünk. Az sem baj, ha csomós a tészta.
A kikent, kilisztezett vagy papírral kibélelt muffinformákat 2/3-ig töltjük a masszával, és 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 15-20 perc).
Attól lesz bármilyen muffin, hogy ebbe az alaptésztába gyakorlatilag bármit keverhetünk, olyan muffint készítünk belőle, amilyet szeretnénk. Néhány ötlet: kakaópor, gyümölcsök, fahéj vagy egyéb fűszerek, csokidarabok, stb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.