Elkészítés: A krumplikat meghámozom, felkockázom, a póréhagymát tisztítás után felkarikázom, a zellerszárat zöldséghámozóval megszabadítom fás külső rétegétől, kb. 1 cm-es szeletekre vágom, a fokhagymát felszeletelem. Aki szereti, tehet bele több fokhagymát is.
A krumplit kevés zöldséglevesben kezdem főzni, mikor félig megpuhult, hozzáadom a fokhagymát, zellert és a póréhagymát Felöntöm a maradék levessel. Amíg lassú tűzön készül a leves, apróra vágom a bazsalikomot. Kb. 20 perc alatt megpuhul minden fazékban készülő hozzávaló, ekkor hozzáöntöm a tejet. Bőkezűen borsozom, még egyszer hagyom felforrni.
A már kész levesbe szórom a bazsalikomot, így nem vesznek el értékes illóolajai. Botmixerrel pürésítem. Friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.