Elkészítés: Az aszalt szilvát előző nap annyi rumos-citromos vízbe áztatom, amennyi ellepi. Másnap kimagozom.
A megtisztított, átöblített libát lecsöpögtetem, majd a hasát belülről sóval, borssal, majoránnával, friss rozmaringlevéllel és reszelt citromhéjjal jól bedörzsölöm, majd megtöltöm az aszalt szilvával. A nyílást hústűvel összetűzöm, majd a liba bőrét sűrűn bevagdosom, hogy a felesleges zsír kisülhessen belőle.
Tepsibe teszem, aláöntöm a rumos-citromos vizet. A libát kívülről minden oldalán sózom, borsozom, alufóliával szorosan lezárom a tepsit. Előmelegített, forró sütőben két órán keresztül párolom.
Ezután ellenőrzöm, hogy puha-e már a hús. A szárnyast óvatosan kiemelem a tepsiből, zsíros levét leöntöm egy serpenyőbe, a tepsibe visszatéve bőrét ropogósra sütöm. Közben a serpenyőbe öntött főzőlevet kevés liszt hozzáadásával beforralom mártássá.
A húst a sütőből kivéve néhány percig pihentetem, majd feldarabolva meleg tálra teszem. A hasából kivett szilvát köré halmozom.
Tejszínes burgonyapürével és a mártással körítve kínálom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.