Elkészítés: Az aszalt szilvát előző nap annyi rumos-citromos vízbe áztatom, amennyi ellepi. Másnap kimagozom.
A megtisztított, átöblített libát lecsöpögtetem, majd a hasát belülről sóval, borssal, majoránnával, friss rozmaringlevéllel és reszelt citromhéjjal jól bedörzsölöm, majd megtöltöm az aszalt szilvával. A nyílást hústűvel összetűzöm, majd a liba bőrét sűrűn bevagdosom, hogy a felesleges zsír kisülhessen belőle.
Tepsibe teszem, aláöntöm a rumos-citromos vizet. A libát kívülről minden oldalán sózom, borsozom, alufóliával szorosan lezárom a tepsit. Előmelegített, forró sütőben két órán keresztül párolom.
Ezután ellenőrzöm, hogy puha-e már a hús. A szárnyast óvatosan kiemelem a tepsiből, zsíros levét leöntöm egy serpenyőbe, a tepsibe visszatéve bőrét ropogósra sütöm. Közben a serpenyőbe öntött főzőlevet kevés liszt hozzáadásával beforralom mártássá.
A húst a sütőből kivéve néhány percig pihentetem, majd feldarabolva meleg tálra teszem. A hasából kivett szilvát köré halmozom.
Tejszínes burgonyapürével és a mártással körítve kínálom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.