Elkészítés: A szalonnát apróra kockázom, és megpirítom tepertőnek. Ha megsült, kiszedem a zsírból.
A zsírban világosra pirítom a lebbencset, hozzáteszem a felkockázott krumplit, a felkarikázott zöldséget és répát. Néhány percig párolom, majd beleteszem az
apróra vágott hagymát, fokhagymát. Nyáron teszek bele karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot is.
Az egészet fedő alatt párolom 15-20 percig, majd pirospaprikázom, sózom, borsozom, és annyi vizet öntök rá, amennyi jól ellepi.
Amikor teljesen elfőtte a vizet, felverek annyi tojást, ahány személyre főztem a betyárost, és ráöntöm. Jól átsütöm, és forrón tálalom. A tetejére szórom a
szalonnát, díszítem zöldpaprikával,
paradicsommal.
Aki szereti, tehet rá tejfölt is. Bármilyen salátát kínálhatunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.