Elkészítés: A birsalmát megpucoljuk, a magházat kivájjuk, majd apróra feldaraboljuk. Ezután egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd beleteszünk néhány szegfűszeget és fahéjat. Puhára főzzük, majd leszűrjük, és a fűszeres levet félretesszük, majd ebbe mártogatjuk a babapiskótát. A puhára főtt birsalmát teljesen kihűtjük, majd pépesítjük.
A mascarponét simára keverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a teljesen kihűlt, pépesített birsalmát.
A tejszínt félkemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a birsalmás masszához keverjük (a habot nem kell teljesen kemény habbá verni, hogy jó habos legyen majd a birsalmás-mascarponés-tejszínes keverék).
A babapiskótát belemártogatjuk a birsalma főzőlevébe, majd egy jénaiba szépen sorba egymásmellé helyezzük. Ezután rákanalazzuk a habos krém felét, és egyenletesen elsimítjuk. Ezután a habos krém tetejét szintén befedjük a főzőlébe mártogatott babapiskótával, majd rákanalazzuk a megmaradt krémet, és egyenletesen elsimítjuk.
Tálalás előtt rövid időre a hűtőbe helyezzük, hogy a krém kicsit megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.