Elkészítés: A hagyományos, magyar konyhában ismert palacsintatésztához képest a legfontosabb különbség, hogy ebbe a tésztába nem teszünk cukrot, mert az beindítja az élesztő erjedését, és hatalmas mennyiségű tésztánk keletkezne.
A tojás sárgájából, tejből, vajból, a tejfölből és a hajdinalisztből elkészítjük a tésztát, majd az élesztőt egy kevés (3-4 evőkanál) langyos tejben megfuttatjuk, és hozzáadjuk a tésztához, összedolgozzuk.
A tojásfehérjéből habot verünk, és azt szépen hozzáforgatjuk a tésztához. Végül pedig evőkanállal belemerjük kevés felforrósított zsiradékba úgy, hogy körülbelül 1 centiméter vastag lepényeket kapjunk. Mindkét oldalát megsütjük.
A mártáshoz a főzőtejszínt lassú tűzön felmelegítjük, belereszeeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd a kapor 3/4 részét felaprítjuk, és a mártáshoz keverjük.
A bliniket a meleg mártással meglocsolva tálaljuk, tetejére ízléses lazaccsíkokat vágunk, kevés kaviárral és friss kaporral díszíthetjük. Citromgerezdekkel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.