1.Elkészítés: a piskótához kettéválasztjuk a tojásokat a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral,majd hozzáadjuk a barna cukorral kikevert tojássárgáját .2.A masszát kb 22 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük 180 c előmelegített sütőben 15 -20 perc alatt készre sütjük.3.Tűpróbával ellenőrizzük.4.Amikor kihűlt a tortalap lehúzzuk a vele sült sütőpapírt.5.A tortakarikát ismét kibéleljük sütőpapírral6.Vissza tesszük bele a tortalapot a szélét körberakjuk kirakjuk a kicsumázott felezett eperrel.7.A krémhez összekeverjük a cukrot a bodzaszörpöt, a citrom levét ,részért héját és a joghurtot,majd8.hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott,majd / mikróban/ forróra melegített zselatint.8.A krémet az előkészített formába töltjük óvatosan ,hogy az eperszeletek ne mozduljanak el.9.Legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.10.Tálalás előtt friss eper díszítjük ,forró vízbe mártott késsel szeleteljük.10.Az epreket a tején megszórjuk kevés porcukorral.
Megjegyzés
Ehhez a tortához csak friss epret lehet használni, csak így lesz szép és jó tartású.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.