Elkészítés: A halat megmossuk, besózzuk, és fél órára állni hagyjuk. A szalonnát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük, majd hagyjuk kihűlni. A tejben áztatott zsemlét kinyomkodjuk, a maradék tejet félretesszük, mert még később szükség lesz rá. Az összezúzott fokhagymát, vágott petrezselymet és tojást a hagymához adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk, és megtöltjük vele a hal hasüregét, majd sűrű öltésekkel bevarrjuk. Kivajazott tűzálló tálba tesszük, tetejére néhány mogyoró nagyságú vajdarabot teszünk, meglocsoljuk pici olajjal, megszórjuk borssal, és 5 percre előmelegített sütőbe tesszük. Ezután aláöntjük a bort, betakarjuk alufóliával, és további 10 percig mérsékelt tűznél (180 fok) pároljuk, majd levesszük a fóliát, meglocsoljuk 2-3 evőkanál zsemleáztató tejjel, erősebb tűzre kapcsolunk (220 fok), és aranybarnára sütjük (kb. 20 perc).
Sütőtálban azonnal tálalható. Pirított burgonya és sok friss saláta kívánkozik mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.