Elkészítés: A szárított gombát előre beáztatom. A vöröshagymát és a felkockázott paprikát a szalonnával kevés olajon megdinsztelem. Beleteszem a kakukkfüvet, az egész borsot és a boróka felét. Ha babérlevelet használok, akkor azt is. Majd a húst. Ezt kicsit megforgatom benne, hogy fehéredni kezdjen, majd félrehúzom a tűzről, pirospaprikát szórok bele, megkeverem, kicsit felöntöm, majd hozzáteszem a gombákat, fűszerezem. Visszahúzom a tűzre, s amíg a gomba levet nem ereszt, addig kevergetem. Mielőtt lefedném, beleteszem a fokhagymát is és a boróka másik felét.
Fedő alatt, közepes lángon főzöm. Amíg puhulni nem kezd a hús, addig csak vízzel öntöm fel. Utána jöhet a vörösbor és a paradicsom. Ha megpuhult a hús, elkészült az étel.
Nokedlivel, kölessel, krokettel igen finom, s szerintem a káposztasaláta illik hozzá legjobban.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.