Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, és közepes kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A gyöngyhagymát megtisztítjuk ( ha konzervethasználunk, lecsepegtetjük).
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, a húst fehéredésig pirítjuk benne, sózzuk, rátesszük a fokhagymát, és 2 dl vizet öntünk hozzá. Beletesszük a babérlevelet, a borsot, és letakarva kb. 30 percen át pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. A füstölt húst kockákra vágjuk, a félig puha húshoz adjuk, és további 10-15 percig pároljuk. Amikor már majdnem puha a hús, öntünk bele 5-6 dl vizet, beletesszük a gyöngyhagymát, és felforraljuk. Ha forr, belekeverjük a csipetkét és a borsót. Rászórjuk a petrezselymet, és készre főzzük. Ízlés szerint tehetünk bele paradicsomot, paprikát is.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 830 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.