Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben csipetnyi cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a maradék cukrot, a tojásokat, a csipetnyi sót, és apránként az olvasztott vajat. A hozzávalókat dagasztjuk, és 30 percig meleg helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, és egyenletesen kivajazott nagy tepsibe simítjuk.
A szilvát elnegyedeljük, és szorosan egymás mellé rakjuk a tésztán. A tésztát langyos helyen további 20 percig kelesztjük.
Az omlós tésztához valókat összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva mélyhűtőbe tesszük, mert így könnyebb lesz lereszelni.
A töltelékhez a cukrot a fahéjjal összekeverjük és a szilvára szórjuk (természetesen ízlés szerint is meg lehet határozni a cukor és a fahéj mennyiségét).
Az omlós tésztát nagylyukú reszelőn a szilva tetejére reszeljük, majd a lepényt előmelegített sütőben megsütjük. Kihűlés után szeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.