Előkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és az aszalt szilvával együtt apróra összevágjuk. Meglocsoljuk a brandyvel, és 10-15 percre félretesszük. A húsokat megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd hegyes késsel felszúrjuk.
Elkészítés:
1. A húsokba töltjük a szilvatölteléket, sózzuk, borsozzuk, és minden csirkemellet egy-egy szelet szalonnába tekerünk.
2. Kevés felforrósított olajon - kis lángon, hogy belül is átsüljön - megsütjük a húsokat, kivesszük, félretesszük, melegen tartjuk. A serpenyőben visszamaradt zsiradékra pici vizet teszünk, összeforraljuk, hogy legyen szaftunk.
3. A cukkinit megmossuk, a végeket levágjuk, a többit karikákra vágjuk, megsózzuk, ízlés szerint kevés borssal vagy őrölt zöldfűszerrel megszórjuk, és vaslapon vagy serpenyőben - nagy hővel - megsütjük.
4. Tányérra tesszük a megmelegített burgonyapürét, a sült cukkinit, s mellé a felvágott húst, és meglocsoljuk a szafttal.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 430 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.