Előkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és az aszalt szilvával együtt apróra összevágjuk. Meglocsoljuk a brandyvel, és 10-15 percre félretesszük. A húsokat megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd hegyes késsel felszúrjuk.
Elkészítés:
1. A húsokba töltjük a szilvatölteléket, sózzuk, borsozzuk, és minden csirkemellet egy-egy szelet szalonnába tekerünk.
2. Kevés felforrósított olajon - kis lángon, hogy belül is átsüljön - megsütjük a húsokat, kivesszük, félretesszük, melegen tartjuk. A serpenyőben visszamaradt zsiradékra pici vizet teszünk, összeforraljuk, hogy legyen szaftunk.
3. A cukkinit megmossuk, a végeket levágjuk, a többit karikákra vágjuk, megsózzuk, ízlés szerint kevés borssal vagy őrölt zöldfűszerrel megszórjuk, és vaslapon vagy serpenyőben - nagy hővel - megsütjük.
4. Tányérra tesszük a megmelegített burgonyapürét, a sült cukkinit, s mellé a felvágott húst, és meglocsoljuk a szafttal.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 430 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.