Elkészítés: Egy fazékban a gyümölcsöket a citromlével és a cukorral összeforraljuk. Leszűrjük a gyümölcsöket, de a levét is megtartjuk.
Egy magasfalú edényt fóliával kibélelünk úgy, hogy az edény magasságán túllógjon.
A kenyerek héját levágjuk. Amennyiben kerek a formánk alja, 1 szelet kenyérből kivágunk egy köralakú darabot, melyet az aljára helyezünk. Mindegyik kenyérszeletet a gyümölcsök levébe mártjuk, és így helyezzük az edény falához szorosan. Majd megtöltjük a leszűrt gyümölcsökkel. A megtöltött pudingformánk tetejét is befedjük kenyérszeletekkel, majd a fólával gondosan becsomagoljuk, a tetejére súlyt helyezünk (pl. egy konzervet), és kb. 2 órára a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a fóliát eltávolítjuk, kifordítjuk egy kínáló tálra a kenyérpudingot, és vaníliafagylalttal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.