Elkészítés: A brokkolit szedjük rózsáira, majd a zsenge szárrészt pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd a petrezselyemzölddel együtt szintén vágjuk fel apróra.
A csirkemellet vágjuk fel ízlés szerint, sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített vaj és olívaolaj keverékén süssük pár perc alatt szép pirosra. Ezután szedjük ki, majd tálalásig tartsuk melegen.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vöröshagymát, pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a fokhagymát, majd pár pillanat múlva az apróra vágott brokkoliszárat és a petrezselyemzöldet is. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, és keverjük alaposan össze, majd pároljuk pár percig. Ezután öntsük fel a vízzel, facsarjuk bele a citromlevet, majd tegyük bele a brokkolirózsát is. Szórjuk meg egy késhegynyi szódabikarbónával, hogy szép zöld maradjon a színe, majd főzzük puhára úgy, hogy a brokkolirózsa ne főjön szét.
Amikor puhára főtt, szedjük ki a brokkolirózsa felét, és tegyük félre. A többit botmixerrel pépesítsük.
A tejfölt keverjük simára a tejszínnel, a kukoricaliszttel, és egy kevés főzőlével, majd állandó keverés mellett csorgassuk a pépesített brokkolihoz. Kevergetve sűrítsük be, majd tegyük vissza az előzőleg kiszedett brokkolirózsát, és pár perc alatt szép lassan főzzük össze.
Tálaláskor szedjük a főzeléket tányérba, és a pirosra sült csirkemellel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.