Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Budapest Dobos Cheesecake recept
recept
Rafinált

Budapest Dobos Cheesecake

120 perc
0 adag
Költséges
5
2015. 09. 19.

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 160 fokra, egy 20 cm-es kapcsos tortaformát vajazzuk ki, az alját pedig béleljük ki sütőpapírral. Lógjon túl a sütőpapír, így majd egyszerűen ki tudjuk venni a formából a tortát. Forraljunk vizet is, és keressünk egy magas falú, nagy tepsit (férjen bele a 20 centis tortaforma), ebben tudjuk majd vízgőzben sütni a tortát. A formánk külsejét 4-5-ször csomagoljuk be alufóliába.

A tortához a tejfölt, a mascarponét és a krémsajtot elektromos habverővel krémesítsük kb 2 percig. Ez után adjuk hozzá a lisztet, a cukrot és a vaníliát, és ezt is keverjük el csomómentesre.

Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, minden tojás hozzáadása után alaposan keverjük el.

Ennek a keveréknek a felét tegyük át egy másik tálba, és keverjük hozzá az olvasztott csokoládét.

Öntsük a sima keverék harmadát a forma aljába, majd kanállal tegyünk rá a csokisból is, nagyjából ennek is a harmadát, majd késsel kicsit húzogassuk a csokis keveréket szét, így lesz márványos a torta. Ezt még kétszer ismételjük meg.

Tegyük a tortát a magas falú tepsibe, töltsünk bele körülbelül 2-4 centinyi vizet, és így tegyük az előmelegített sütőbe 1-másfél órára. Akkor jó a torta, ha a széle kicsit felpúposodott, és ha megrázzuk, akkor csak a közepe mozog. Nem kell megijedni, amikor hűtjük ki, meg fog keményedni. Ha sütés közben kicsit jobban barnul, tegyünk rá alufóliát. A sütés elején ne sokat nyitogassuk, mert megrepdhet.

Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük legalább 4 órára hűtőbe, de a legjobb, ha egész éjszakán át hűtjük. Hűtés után egy forró vízbe mártott késsel vágjuk ki a sajttortát a formából. Ez úgy a legegyszerűbb, ha a tortaforma oldalához feszítjük, és óvatosan végighúzzuk a torta oldalán a kést.

Amikor teljesen kihűlt a sajttorta elkészíthetjük a tetőt is. A cukrot, a vizet, és a citromlét tegyük egy magas falú lábosba, és közepes lángon olvasszuk fel benne a cukrot. Ha ez megvan, akkor kevergetés nélkül (néha döntsük ide-oda a lábast, hogy mozgassuk
a cukrot) főzzük addig, ameddig szép karamell színe nem lesz. Ha már kész, akkor lassan, apránként, óvatosan öntsük hozzá a meleg tejszínt. Bugyogni fog, szóval vigyázzunk, nehogy kifusson, és legyünk nagyon óvatosan, mert nagyon forró. Főzzük alacsony lángon ezt 8 percig, néha keverjük is meg. Vegyük le a tűzről, majd hűtsük 15 percig.

Miután kissé kihűlt a karamelltető, kanállal merjük rá a tortára, majd egy spatulával vagy hosszú késsel, gyorsan oszlassuk el, hogy egyenletes legyen.

A karamellszilánkokhoz a kockacukrot egy lábasban közepes lángon karamellizáljuk, majd öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, és ezt is simítsuk el, hogy vékony legyen. Tegyük hűtőbe, hogy teljesen megszilárduljon. Ezután törjük kis darabokra, és díszítsük vele a tortát. Tároljuk hűtőben.

Megjegyzés
A receptet a Philadelphia Budapest Sajttorta receptversenyre Galló Eszter küldte.

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Hasonló receptek

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Piskótatekercs HuLaLa habos gesztenyekrémmel recept
Recept
Egyszerű

Piskótatekercs HuLaLa habos gesztenyekrémmel

100 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Szponzorált Tartalom   szerző profilképe

Szponzorált Tartalom

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.