Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Budapest Dobos Cheesecake recept
recept
Rafinált

Budapest Dobos Cheesecake

120 perc
0 adag
Költséges
5
2015. 09. 19.

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 160 fokra, egy 20 cm-es kapcsos tortaformát vajazzuk ki, az alját pedig béleljük ki sütőpapírral. Lógjon túl a sütőpapír, így majd egyszerűen ki tudjuk venni a formából a tortát. Forraljunk vizet is, és keressünk egy magas falú, nagy tepsit (férjen bele a 20 centis tortaforma), ebben tudjuk majd vízgőzben sütni a tortát. A formánk külsejét 4-5-ször csomagoljuk be alufóliába.

A tortához a tejfölt, a mascarponét és a krémsajtot elektromos habverővel krémesítsük kb 2 percig. Ez után adjuk hozzá a lisztet, a cukrot és a vaníliát, és ezt is keverjük el csomómentesre.

Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, minden tojás hozzáadása után alaposan keverjük el.

Ennek a keveréknek a felét tegyük át egy másik tálba, és keverjük hozzá az olvasztott csokoládét.

Öntsük a sima keverék harmadát a forma aljába, majd kanállal tegyünk rá a csokisból is, nagyjából ennek is a harmadát, majd késsel kicsit húzogassuk a csokis keveréket szét, így lesz márványos a torta. Ezt még kétszer ismételjük meg.

Tegyük a tortát a magas falú tepsibe, töltsünk bele körülbelül 2-4 centinyi vizet, és így tegyük az előmelegített sütőbe 1-másfél órára. Akkor jó a torta, ha a széle kicsit felpúposodott, és ha megrázzuk, akkor csak a közepe mozog. Nem kell megijedni, amikor hűtjük ki, meg fog keményedni. Ha sütés közben kicsit jobban barnul, tegyünk rá alufóliát. A sütés elején ne sokat nyitogassuk, mert megrepdhet.

Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük legalább 4 órára hűtőbe, de a legjobb, ha egész éjszakán át hűtjük. Hűtés után egy forró vízbe mártott késsel vágjuk ki a sajttortát a formából. Ez úgy a legegyszerűbb, ha a tortaforma oldalához feszítjük, és óvatosan végighúzzuk a torta oldalán a kést.

Amikor teljesen kihűlt a sajttorta elkészíthetjük a tetőt is. A cukrot, a vizet, és a citromlét tegyük egy magas falú lábosba, és közepes lángon olvasszuk fel benne a cukrot. Ha ez megvan, akkor kevergetés nélkül (néha döntsük ide-oda a lábast, hogy mozgassuk
a cukrot) főzzük addig, ameddig szép karamell színe nem lesz. Ha már kész, akkor lassan, apránként, óvatosan öntsük hozzá a meleg tejszínt. Bugyogni fog, szóval vigyázzunk, nehogy kifusson, és legyünk nagyon óvatosan, mert nagyon forró. Főzzük alacsony lángon ezt 8 percig, néha keverjük is meg. Vegyük le a tűzről, majd hűtsük 15 percig.

Miután kissé kihűlt a karamelltető, kanállal merjük rá a tortára, majd egy spatulával vagy hosszú késsel, gyorsan oszlassuk el, hogy egyenletes legyen.

A karamellszilánkokhoz a kockacukrot egy lábasban közepes lángon karamellizáljuk, majd öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, és ezt is simítsuk el, hogy vékony legyen. Tegyük hűtőbe, hogy teljesen megszilárduljon. Ezután törjük kis darabokra, és díszítsük vele a tortát. Tároljuk hűtőben.

Megjegyzés
A receptet a Philadelphia Budapest Sajttorta receptversenyre Galló Eszter küldte.

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

10 perces bögrés fánk
Recept
Egyszerű

10 perces bögrés fánk

30 perc
|
5 adag
|
Átlagos
Wagensommer Alexandra szerző profilképe

Wagensommer Alexandra

Sütőben sült karfiolos csirke
Recept
Egyszerű

Sütőben sült karfiolos csirke

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti
Recept
Rafinált

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti

135 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Joghurtos-majonézes tonhalkrém
Recept
Egyszerű

Joghurtos-majonézes tonhalkrém

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hortobágyi húsos palacsinta
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Sütőben sült karfiolos csirke recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült karfiolos csirke

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Recept
Rafinált

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti

135 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Joghurtos-majonézes tonhalkrém recept
Recept
Egyszerű

Joghurtos-majonézes tonhalkrém

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hortobágyi húsos palacsinta recept
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes) recept
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.