Előkészítés: A rizst megmossuk, leszűrjük, majd dupla mennyiségű vízben, csipet sóval, felforraljuk. Lassú tűzön, lefedve, kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Kihűtjük.
Elkészítés: A rizshez adjuk a tojást, a cukrot, és jól összekeverjük. Ha a massza túl híg lenne, zsemlemorzsát keverünk bele, hogy formázható legyen. Negyed óráig állni hagyjuk. A rizsmasszából vizes kézzel kb. 5 cm átmérőjű gombócokat formálunk, ezeket a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában megforgatjuk, azaz bundázzuk. Bő olajat forrósítunk, majd 3-4 perc alatt szép arany barnára sütjük benne a gombócokat. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla. Ízlés szerinti lekvárral kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.