Elkészítés: A tésztához az élesztőt 1 teáskanál cukorral 1 dl tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, hólyagosra kidolgozzuk, majd kétszeresére kelesztjük.
Közben a tölteléket elkészítjük: a darált mákot 4 dkg porcukorral, 1 dkg vaníliás cukorral és 4 evőkanál tejjel összekeverjük. A diónál is így járunk el, reszelt citromhéjat keverünk még bele. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a 4 dkg porcukrot, a pudingport, a vajat, a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat és a mazsolát.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk-húzogatjuk, és hosszanti irányban 3 darab kb. 15 cm széles csíkra vágjuk. Rúdformán a tésztacsíkok közepére halmozzuk a háromféle tölteléket, feltekerjük, és laza fonattá gabalyítjuk.
A formát kikenjük vajjal, a kalácsot beletesszük, és letakarva addig kelesztjük, amíg egészen ki nem tölti.
Tojássárgával lekenjük, és 180 fokra melegített sütőben 40 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.