Elkészítés: A burgonyát jól mossuk meg, majd héjában főzzük kb. 20 percig. A megfőtt krumplit hámozzuk meg és karikázzuk fel. A zöldség alaplevet forraljuk fel, majd húzzuk le a tűzről. A burgonyakarikákat tegyük a zöldséglébe, és hagyjuk benne őket kb. 30 percig.
A cikóriasalátát öblítsük le, majd tépkedjük apró darabokra. A póréhagymát szeleteljük fel hosszúkás csíkokra. Az olajos paprikát daraboljuk fel.
A citromlevet keverjük össze a frissen őrölt borssal, csipetnyi cukorral, sóval és az olajjal.
A lecsepegtetett burgonyát, a cikóriasalátát, az olajos paprikát és a póréhagymát osszuk el a tányérokon, majd öntsük le az öntettel.
Javaslatom: a póréhagymának csak a belső, fehér részét használjuk fel. Szeletelés után forró, sós vízben kicsit pároljuk meg, így sokkal ízletesebb lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.