Elkészítés: A tésztához a lisztben a vajat az élesztővel szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, letakarva pihentetjük 15 percig.
Vékony téglalap formára kinyújtjuk, megkenjük olajjal, megszórjuk szezámmaggal, feltekerjük, mint a bejglit, két végét középre hajtjuk, kicsit lenyomkodjuk, és letakarva pihentetjük 15 percig.
Kb. 1,5 ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt nagy tepsibe sorakoztatjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, feltekerjük, kicsit lelapogatjuk, és kiszaggatjuk. Ezt addig végezzük, amíg a tészta el nem fogy.
Meleg helyen kelesztjük fél órát, közben tojássárgájával lekenegetjük, és csipet sajtot teszünk a tetejükre. Előmelegített 220 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Langyosan tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.