Elkészítés: A húst apróra kockázom. A hagymát, a fokhagymát, a répát és a zellergumót szintén. A húsleves kivételével az összes hozzávalót egy tálban összeforgatom, és ráöntöm a bort. Én 1 órát pácoltam, de ha hamarabb elkezdjük késziteni, egy egész éjszakát is állhat. A lényeg, hogy mindenhol érje a bor. Forgassuk néha, vagy öntsünk rá annyi bort, hogy ellepje (nem árt neki).
Pácolás után szűrőkanállal lecsöpögtetem a húst a zöldségekkel (kiszedve a fűszereket), és kis adagokban nagy lángon elősütöm egy serpenyőben. Ezután mehet a kacsasütő edénybe (lehet jénai, cserépedény... bármi, aminek van teteje, mert ugye párolni készülünk). Visszarakom a fűszereket (leszedve az ágacskákról) a húsra, összekeverem az egészet, majd a húslevest és a páclevet ráöntve ráteszem a fedelét, és 180-200 fokos sütőben 3 órát sütöm. Ez az idő persze a hús minőségének függvényében változik. Én óránként ránéztem, a folyadékot lehet pótolni ha még nincs kész, de már elpárologta. Köretnek én egészben főtt-sült burgonyát készítettem.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.