Elkészítés: A húst apróra kockázom. A hagymát, a fokhagymát, a répát és a zellergumót szintén. A húsleves kivételével az összes hozzávalót egy tálban összeforgatom, és ráöntöm a bort. Én 1 órát pácoltam, de ha hamarabb elkezdjük késziteni, egy egész éjszakát is állhat. A lényeg, hogy mindenhol érje a bor. Forgassuk néha, vagy öntsünk rá annyi bort, hogy ellepje (nem árt neki).
Pácolás után szűrőkanállal lecsöpögtetem a húst a zöldségekkel (kiszedve a fűszereket), és kis adagokban nagy lángon elősütöm egy serpenyőben. Ezután mehet a kacsasütő edénybe (lehet jénai, cserépedény... bármi, aminek van teteje, mert ugye párolni készülünk). Visszarakom a fűszereket (leszedve az ágacskákról) a húsra, összekeverem az egészet, majd a húslevest és a páclevet ráöntve ráteszem a fedelét, és 180-200 fokos sütőben 3 órát sütöm. Ez az idő persze a hús minőségének függvényében változik. Én óránként ránéztem, a folyadékot lehet pótolni ha még nincs kész, de már elpárologta. Köretnek én egészben főtt-sült burgonyát készítettem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.