Elkészítés: A tésztához a A céklát puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni, nagyobb lukú reszelőn lereszeljük.
Egy serpenyőben a margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a lereszelt céklát, ízlés szerint ízesítjük, és többször átkeverve kicsit pároljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, jól kiforraljuk, és addig főzzük, amíg teljesen besűrűsödik (éppen csak maradjon egy kis szaftja).
A tésztát (én masni tésztát használtam) enyhén sós vízben kifőzzük, jól lecsepegtetjük, majd a tejszínes céklához adjuk, összeforgatjuk. Ha szükséges, még kicsit utána sózunk.
A csirkemellet besózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd kicsit állni hagyjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és a lisztbe forgatott melleket belehelyezzük. Lassú tűzön mindkét oldalát 3-4 percig sütjük, majd kiszedjük, félretesszük.
A fennmaradt pici olajba beleöntjük a tejszínt, és ízlés szerint fűszerezzük, én nem sajnáltam belőle a tárkonyt. Jól kiforraljuk, majd visszahelyezzük az elősütött melleket, és lefedve még pár percig pároljuk. Közben a húst átfordítjuk, és amikor már besűrűsödött a tejszín, lezárjuk alatta a lángot, és még pár percig lefedve hagyjuk.
A céklás tésztát a tárkonyos-tejszínes csirkemellel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.