Elkészítés: A szalonnát kisütjük, benne megdinszteljük a vöröshagymát, majd a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, chilivel, a húst magas hőfokon folytonos keveréssel megpirítjuk. Beleszórjuk a köményt, hozzáadjuk a babért, sózzuk borsozzuk, belevágjuk a zöldpaprikát, hozzáadjuk a sört, és lassú tűzön főzzük. (Ha szükséges, a további folyadékot vízzel pótoljuk.)
Amikor a hús jó félig megpuhult, hozzáadjuk a babot, a sűrített paradicsomot, kevés vizet adunk hozzá (ha árpagyöngyét is adunk hozzá, több vizet), sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük, és addig főzzük takarékon, amíg a bab is megpuhul, a végén hozzáadjuk a kukoricát is.
Tálalásnál petrezselyemmel megszórhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.