Elkészítés: A csülköt hideg vízbe teszem, és lassú tűzön puhára főzöm. A húst kicsontozom, lehűtöm, szalvétval leitatom róla a felesleges nedvességert. Ez fontos, mert süténél eláztatja a tésztát.
A tésztához 1,5 dl langyos tejbe morzsolom az élesztőt. Letakarva, langyos helyen 15 perc alatt felfuttattom, a puha vajat habosra keverem, egyenként hozzáadom a 2 db tojást, kissé megsózom, és az átszitált liszthez keverem. Végül összegyúrom a felfuttatott élesztővel. Sima tésztává dolgozom, majd konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten fél óráig kelni hagyom. Ujjnyi vastagságúra nyújtom, közepére helyezem a főtt csülköt, széleit ráhajtom, kerek cipót formálok belőle. A tetejét felvert tojással megkenem. Közepesen meleg sütőben kb. 40 perc alatt megsütöm. Azon melegében a legfinomabb, de hidegen is kiváló. Salátával vagy bármilyen körettel megállja a helyét, meg persze egy kis tormával. :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.