Elkészítés: A citromkrémhez egy kis lábasban elkeverjük a tojást a citromlével, majd hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, és kis lángon, folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük. Ha kész, elkeverjük benne a vajat, majd hűlni hagyjuk.
A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, valamint a tejet és az olajat is. Végül a száraz anyagokat is belekeverjük.
A muffinformákat kivajazzuk vagy muffinpapírral béleljük. Félig megtöltjük a tésztával, kanalazunk rá 1-2 teáskanál citromkrémet, majd ügyesen befedjük tésztával úgy, hogy az oldalát is körbefolyatjuk.
180 fokon kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.