Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk és felszeleteljük. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
Elkészítés: Összekeverjük az olajat a citrom reszelt héjával, levével, a mustárral a mézzel, a petrezselyemmel, a kakukkfűvel, és őrölt fehér borssal ízesítjük. A hússzeleteket megforgatjuk ebben a pácban. Megmosunk 2 almát, vastagabb karikára vágjuk, és rétegesen lerakva hússal együtt egy jól lefedhető tálkába tesszük. A hűtőben 1-2 napig érleljük. A felhasználás napján a hússzeleteket megsózzuk, és faszénparázs felett, olajozott grillrácson megsütjük a pácolt almákkal együtt. A maradék 2 almát is vastagra szeleteljük, és szintén megsütjük. Tálaláskor a sült almákra helyezzük a húst, és amikor még forró, vajat teszünk rá, hogy ráolvadjon. Külön tálban majonézt is kínálhatunk hozzá.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: 2 nap múlva
1 adag: 590 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.