Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk és felszeleteljük. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
Elkészítés: Összekeverjük az olajat a citrom reszelt héjával, levével, a mustárral a mézzel, a petrezselyemmel, a kakukkfűvel, és őrölt fehér borssal ízesítjük. A hússzeleteket megforgatjuk ebben a pácban. Megmosunk 2 almát, vastagabb karikára vágjuk, és rétegesen lerakva hússal együtt egy jól lefedhető tálkába tesszük. A hűtőben 1-2 napig érleljük. A felhasználás napján a hússzeleteket megsózzuk, és faszénparázs felett, olajozott grillrácson megsütjük a pácolt almákkal együtt. A maradék 2 almát is vastagra szeleteljük, és szintén megsütjük. Tálaláskor a sült almákra helyezzük a húst, és amikor még forró, vajat teszünk rá, hogy ráolvadjon. Külön tálban majonézt is kínálhatunk hozzá.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: 2 nap múlva
1 adag: 590 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.