Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában 20 percig főzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, nyolc gerezdre vágjuk. A húst megmossuk, a melleket kettévágjuk.
Elkészítés: A tepsit kikenjük 1 evőkanál margarinnal. A húst a burgonyaszeletekkel és a hagymával a tepsire fektetjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A citromokat megmossuk, az egyik levét kinyomjuk, a másik kettőt karikákra vágjuk. A citromlevet a húsra csepegtetjük, megszórjuk a zöldfűszeres sóval, a citromkarikákra a hús közé tesszük, és kis darabokban rárakjuk a maradék margarint. A sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Friss salátával körítve kínáljuk. Aki szereti, a hús közé néhány fokhagymagerezdet is tehet!
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 636 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.