Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában 20 percig főzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, nyolc gerezdre vágjuk. A húst megmossuk, a melleket kettévágjuk.
Elkészítés: A tepsit kikenjük 1 evőkanál margarinnal. A húst a burgonyaszeletekkel és a hagymával a tepsire fektetjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A citromokat megmossuk, az egyik levét kinyomjuk, a másik kettőt karikákra vágjuk. A citromlevet a húsra csepegtetjük, megszórjuk a zöldfűszeres sóval, a citromkarikákra a hús közé tesszük, és kis darabokban rárakjuk a maradék margarint. A sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Friss salátával körítve kínáljuk. Aki szereti, a hús közé néhány fokhagymagerezdet is tehet!
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 636 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.