Előkészítés: A húst megmossuk. A gombát megtisztítjuk, negyedeljük. A zöldfűszereket leöblítjük, apróra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk.
Elkészítés: Felhevítjük az olajat egy nagy, tűzálló tálban, és barnára sütjük a csirkemellek mindkét oldalát. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a citromlét, a gombát és a levest. Lefedjük, felforraljuk, lassú tűzön, időnként megkeverve kb. 20 percig főzzük, amíg a csirke megpuhul. Ha a leve túl gyorsan elpárolog, egészítsük ki egy kis levessel vagy vízzel. A húst kivesszük az edényből, és melegen tartjuk. A visszamaradt levet sűrűre beforraljuk. Hozzákeverjük a kakukkfüvet vagy a majoránnát, az újhagymát, és sózzuk, borsozzuk. Tányérra rendezzük a csirkét, rámerjük a gombamártást, és kakukkfűvel díszítjük. Párolt burgonya és zöldbab vagy zöldborsó illik hozzá.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 180 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.