Előkészítés: A húst megmossuk. A gombát megtisztítjuk, negyedeljük. A zöldfűszereket leöblítjük, apróra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk.
Elkészítés: Felhevítjük az olajat egy nagy, tűzálló tálban, és barnára sütjük a csirkemellek mindkét oldalát. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a citromlét, a gombát és a levest. Lefedjük, felforraljuk, lassú tűzön, időnként megkeverve kb. 20 percig főzzük, amíg a csirke megpuhul. Ha a leve túl gyorsan elpárolog, egészítsük ki egy kis levessel vagy vízzel. A húst kivesszük az edényből, és melegen tartjuk. A visszamaradt levet sűrűre beforraljuk. Hozzákeverjük a kakukkfüvet vagy a majoránnát, az újhagymát, és sózzuk, borsozzuk. Tányérra rendezzük a csirkét, rámerjük a gombamártást, és kakukkfűvel díszítjük. Párolt burgonya és zöldbab vagy zöldborsó illik hozzá.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 180 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.