Elkészítés: A hátszínt megmossuk, ujjnyi vastagon fölszeleteljük, a széleit bevagdossuk, sóval meghintjük.
A citromokat alaposan megmossuk, az egyik sárga héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, a másikat felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát karikára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Összekeverjük az olajat a citrom levével, héjával, a ketchuppal, a mustárral, hozzáadjuk a felkarikázott citromot, a hagymát, a fokhagymát és egy csipet borsot. A hússzeleteket jól záródó edénybe tesszük, megöntözzük a citromos-fűszeres olajjal, és legalább 1 napon át hűvös helyen érleljük.
Sütés előtt kiemeljük a hússzeleteket a pácléből, faszénparázs felett (vagy rostlapon, grillrácson) megsütjük. Sütés közben a visszamaradt páclével néhányszor meglocsoljuk.
Fóliában sült burgonyával, grillezett zöldségekkel vagy salátával kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.