Az alaposan megmosott narancs héját zöldséghámozóval vékonyan levágjuk, majd felcsíkozzuk. A gyümölcsöt kifilézzük, a kicsorgó levét felfogjuk. Az előkészített alapanyagokat lábasba tesszük a citrom kifacsart levével és befőzőcukorral együtt. Kevergetve felforraljuk, majd közepes lángon kb. 15 percig főzzük.
Közben a keletkező habot lekanalazzuk. A lekvárt sterilizált befőttesüvegekbe tesszük, majd gondosan lezárjuk. Mindet fejjel lefelé állítjuk 5 percre, majd visszaállítjuk az üvegeket, és hagyjuk a lekvárt teljesen kihűlni. Hűvös helyen tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.