Elkészítés: A vajat tűzön megolvasztjuk, majd belekeverjük a kekszet és a mandulát, összedolgozzuk. Ezt a masszát egy kivajazott tortaformába (25 cm-es) nyomkodjuk, és 10 perc alatt megsütjük 175-180 fokos sütőben.
Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet is: a 2 citrom héját lereszeljük, majd levét kifacsarjuk. Egy tálban robotgéppel összekeverjük a ricottát, a joghurtot, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot, a citromok héját és levét.
A ricottakrémet a tésztára öntjük, és visszatoljuk a sütőbe 45-50 percre, amíg megszilárdul és aranybarna nem lesz. Sütés után legalább 1 órán át hagyjuk hűlni.
A tetejére a citromot vékony szeletekre vágjuk. Egy lábasba tesszük, felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, amennyi ellepi, 10 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. Közben a mézet is felmelegítjük (én mikróban szoktam). A citromkarikákat a mézbe mártogatjuk, majd a torta tetejére rakosgatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.