Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját jól kikeverjük a cukorral. Kimérjük a lisztet, hozzákeverjük a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a liszttel együtt a cukros tojásmasszába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt, kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, 200°C fokon 10 percig sütjük,majd ezután 180°C-on tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt, kiborítjuk, lehúzzuk róla a papírt, kettévágjuk, majd kapcsos tortaforma karimát pattintunk a piskóta egyik fele köré.
A túrókrémhez a túrót krémesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, a citromok héját, levét belenyomkodjuk. Majd ezután hozzákeverjük a zselatint.
A túrókrém kicsit több mint a felét a piskótára öntjük,majd rátesszük a piskóta másik felét, és azt is megkenjük a maradék túrókrémmel.
Hűtőszekrénybe tesszük.
Mikor a túrókrém megszilárdul, a torta tetejét kirakjuk félbevágott gyümölccsel, és bevonjuk a tortazselével. Dermedés után kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.