Előkészítés: A csirkehúst megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, és bőrös felével felfelé tepsibe rakjuk. A fokhagymát megtisztítjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A zellert megmossuk, és kb. fél cm-es szeletekre vágjuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A fokhagymagerezdeket szűrőbe tesszük, és kb. 10 másodpercre forró vízbe mártjuk, majd hideg vízzel lehűtjük. Tálban összekeverjük a fokhagymagerezdeket, a reszelt citromhéjat, a bort, a vermutot, az olajat, a zellert, a petrezselymet, a bazsalikomot és a paprikát. A keveréket a csirkére szórjuk, a tetejét meglocsoljuk citromlével, megszórjuk sóval és őrölt borssal. A húst alufóliával lefedjük, és kb. 40 percig pároljuk. Levesszük a fóliát, és további 20 percig sütjük, amíg a csirke megpirul.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.