Előkészítés: A csirkehúst megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, és bőrös felével felfelé tepsibe rakjuk. A fokhagymát megtisztítjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A zellert megmossuk, és kb. fél cm-es szeletekre vágjuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A fokhagymagerezdeket szűrőbe tesszük, és kb. 10 másodpercre forró vízbe mártjuk, majd hideg vízzel lehűtjük. Tálban összekeverjük a fokhagymagerezdeket, a reszelt citromhéjat, a bort, a vermutot, az olajat, a zellert, a petrezselymet, a bazsalikomot és a paprikát. A keveréket a csirkére szórjuk, a tetejét meglocsoljuk citromlével, megszórjuk sóval és őrölt borssal. A húst alufóliával lefedjük, és kb. 40 percig pároljuk. Levesszük a fóliát, és további 20 percig sütjük, amíg a csirke megpirul.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.